Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Μικρόκοσμος












Αεροπλάνα,άρματα μάχης,πλοία,μοτοσυκλέτες,φιγούρες,αυτοκίνητα,φορτηγά,τραίνα καί πολλά άλλα είναι τα αντικείμενα με τα οποία ασχολήται ο μοντελισμός και ειδικότερα ο στατικός με τον οποίο ασχολούμαστε και εμείς. Τι είναι τελός πάντων αυτό το χόμπυ όμως?Μα φυσικά είναι η συναρμολόγηση και βαφή των μοντέλων εκπληκτικής λεπτομέρειας που κυκλοφορούν στην αγορά απο εταιρείες που ειδικεύοντε στο είδος.Υπάρχουν διάφορες κλίμακες π.χ. 1/72,1/48,1/32,1/144 κλπ.
Το χόμπυ θέλει ΜΕΡΑΚΙ και ΥΠΟΜΟΝΗ είναι φθηνό σε σχέση με άλλα και βεβαία να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά για να ολοκληρώσεις το μικρό σου θαύμα.Άπειρες φορές έχουμε βρεθεί με φίλους και μας έχουν ή τους έχουμε δείξει τα μοντέλα που βρίσκονται συνήθως πάνω σε κάποιο έπιπλο ή βιβλιοθήκη του σπιτιού μας φουσκόνοντας απο υπερηφάνεια για το PHANTOM ή το F-16 περισσότερο ακομα και απο αύτους που έφτιαξαν τα πραγματικά.
Θυμάμε άκομα την μάνα μου που φώναζε"Γα'ι'δούρι έφτασες 30 και ακόμα παίζεις με αεροπλανάκια αντί να βρείς καμία γυναίκα να κάνεις οίκογενεια μου γέμισες το σπίτι με δαύτα".Τίποτα εγώ εκεί ζαλισμένος απο το διαλύτικο για τις μπογίες να βρύζω την τύχη μου γιατί κόλλησε λοξά η έλικα της DACOTA. Είναι μεγάλη η χάρα της δημιουργείας και το χομπύ δεν γνωρίζει ηλικίες καθώς πολλοί απο μας έχουμε δεί παππούδες να κάθοντε ώρες και να φτιάχνουν γαλέρες και άλλα καράβια ιδιαίτερα πολύπλοκα.
Σε μορφή κιτ απο πλαστικό,μπάλσα,μεταλλικά, ή όποιο άλλο υλικό θα τα βρείτε στα εξειδικευμένα καταστήματα ή στο ίντερνετ.Πάρτε χρώματα,διαλιτικά,πινέλα,αερογρέφους,κόφτες,βρήτε βιβλιογραφία για το θέμα σας και ξεκινίστε σας εγγυόμαστε ότι θα περάσετε πολύ ωραία και το αποτέλεσμα θα σας κάνει υπερήφανους καλή αρχή και καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: