Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!

Ένας καθηγητής εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί.
Χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία!
Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: ''Είναι γεμάτο το βάζο;'' και οι μαθητές απάντησαν: ''Ναι, είναι γεμάτο''
Αυτός χαμογέλασε και πάλι χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βοτσαλάκια και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βοτσαλάκια κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: "Είναι γεμάτο το βάζο;", οι μαθητές γέλασαν και απάντησαν: "Ναι, είναι γεμάτο".
Αυτός χαμογέλασε και πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βοτσάλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: "Είναι γεμάτο το βάζο;" και οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν: "Ναι, είναι γεμάτο"
Αυτός χαμογέλασε και πάλι χωρίς να μιλήσει, πήρε δύο κουτάκια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: "Είναι γεμάτο το βάζο;". Και οι μαθητές γέλασαν και είπαν "Ναι".
Τώρα, λέγει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε το βάζο αυτό ότι αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.
Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας και τέτοια είναι: η οικογένεια, ο ή η σύντροφός σας, η υγεία σας, τα παιδιά, οι καλοί φίλοι σας. Οι πέτρες αντιστοιχούν στα πιο σημαντικά, που και αν όλα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη.
Τα βοτσαλάκια είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές μας, η εργασία μας, το σπίτι, το αυτοκίνητο μας, είναι μικρά πράγματα, βοτσαλάκια. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο, δε θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής.
Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα, τα πιο μικρά πράγματα της ζωής. Αν βάλεις πρώτα την άμμο στο βάζο δε θα υπάρχει χώρος ούτε για βότσαλα ούτε για πέτρες.
Το βάζο είναι η ΖΩΗ ΣΑΣ. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δε θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε το σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας και χαρείτε τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές και εργασία. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε σπίτι. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες ΠΡΩΤΑ.
Ξεχωρίστε τις προτεραιότητές σας.
Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε: «Η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;».
Ο καθηγητής γέλασε και απαντά: «χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ …ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ.»


Να ΄στε πάντα καλά


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!

9 σχόλια:

Ρούντιγκερ είπε...

και αν πριν να κάνεις όοοολα αυτά πιείς τις 2 μπυρίτσες ;
το πολύ πολύ όταν πας να βάλεις μέσα στο βάζο πέτρες βότσαλα και άμμο, να χυθεί λίγη μπύρα έξω από αυτό ! και ;
(βέβαια τις μπύρες θα τις έχεις πιεί ... χμμ... :Ρ)

Captain JPMorganStanleyCubrik είπε...

Τι καλό καλοκαίρι ρε!

Ρίξε μια ματιά στο ημερολόγιο: Χριστούγαμώγεννα 2010 έχουμε!

Φτιάξε καινούργιο πόστ, πιο επίκαιρο!

Jim είπε...

ωραίος....

Ανώνυμος είπε...

蒐證小三徵信社徵信外遇外遇外遇抓姦抓姦抓姦捉猴捉姦外遇抓姦購物網瘦身減肥今買明天到產後瘦身rob三週有效瘦身減肥用rob抑制食慾外遇蒐證外遇搜證外遇調查外遇徵信社離婚尋人外遇徵信徵信徵信社徵信社徵信免費法律諮詢法律諮詢法律諮商法律諮詢抓姦外遇徵信社免費婚姻諮詢婚姻諮詢尋人尋人方法尋人啟事尋人查址尋人網徵信社徵信徵信社詐財財產徵信財務顧問財務公司外遇抓姦通姦徵信公司徵信社徵信徵信社徵信公司女人徵信徵信徵信社徵信公司女子徵信徵信徵信社徵信公司女人徵信外遇徵信社外遇徵信徵信社

Ανώνυμος είπε...

徵信外遇小三狐狸精徵信社徵信徵信徵信社徵信公司女人徵信尋人徵信社查址失蹤人口找人尋人婚姻婚前徵信討債討債公司債務債務公司應收帳款應收帳款公司私家偵探社私家偵探專業偵探偵探社徵信徵信社盜版仿冒侵權調查討債債務催收應收帳款公司智慧財產權專利商標盜用工商徵信工商調查市場調查信用調查徵信徵信社外遇抓姦第三者劈腿婚外情包二奶徵信徵信社抓姦徵信社抓姦徵信徵信社抓姦免費法律諮詢蒐証

Ανώνυμος είπε...

捉姦捉猴通姦抓猴 台北商務旅館外遇抓姦搜證蒐證尋人徵信社查址找人尋人汽車音響汽車音響改裝音響晚晴徵信社徵信公司外遇抓姦外遇抓姦感情破壞徵信徵信社通姦感情挽回感情破壞心理醫生心理諮商感情問題家庭問題諮詢離婚離婚證人離婚離婚證人離婚證人離婚證人離婚尋人查址找人尋人尋人徵信社汽車音響音響男友變心女友變心老公變心老婆變心先生變心太太變心欠錢不還合法討債小三狐狸精蒐證查地址電話查地址尋人網尋人啟示

Ανώνυμος είπε...

尋人方法好的徵信社合法徵信社贍養費膳養費尋人大陸找人大陸抓姦找人大陸找人不倫戀紅杏出牆婚外情出軌網路外遇犀利人妻搬家搬家公司搬家搬家公司搬家搬家公司搬家搬家公司尋人尋人抓姦追蹤器追蹤器跟監行蹤跟蹤法律諮詢免費法律諮詢律師婚姻挽回追蹤器燈光秀通姦離婚婚姻錄音市場調查心理諮商法律諮詢服務法律諮詢服務婚姻法律諮詢婚姻法律諮詢減肥瘦身小額信貸抽脂包二奶貸款垃圾清運廢棄物處理徵信社外遇外遇尋人抓姦捉姦離婚外遇蒐證外遇抓姦通姦劈腿外遇調查當舖跟蹤抓姦

honeyclarck είπε...

This is a great inspiring article. I am pretty much pleased with your good Exam Cram work. You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 8/1/2014 ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ γυμνασιου επαγγελματικου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Α2
1 ΩΡΑ ΧΡΗΣΗ Η/Υ
2 ΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
3 ΩΡΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
4 ΩΡΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
5 ΩΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
6 ΩΡΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ