Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Εκδρομη στο Mαιναλο, 15-16 Νοεμβριου PAJERO CLUB


Παρασκευη

Εμεις οι κατασκηνωτες, αφου στησαμε τις σκηνες φτασαμε στον ξενωνα του κυρ Θαναση, οπου και συναντησαμε το δευτερο κονβοϊ. Βεβαια καθυστερησαν λιγο, αλλα δινανε συνεντευξη στην ΕΤ στον τοπο του ατυχηματος με την φλεγομενη νταλικα. Αφου "περιποιηθηκαμε" κατι γιδες, πηγαμε στο σημειο της κατασκηνωσης για να τιμησουμε το 17χρονο κρασι του Νek.... βιβα! Κατα τις 4 πμ ειπαμε να ξαπλωσουμε λιγο, μιας και τα συννεφα αρχισαν να πυκνωνουν

Σαββατο

Τελικα η βροχη ηρθε απο τα ξημερωματα και κρατησε ολη μερα.
Το πρωι ηρθανε ο heroicentaur, ο Κυριακος και η Mitsos και ξεκινησαμε 11 αυτοκινητα για την εισοδο της διαδρομης απο Δημητσανα. Μετα απο ενα μικρο μποτιλιαρισμα, ξεκινησαμε να ανεβαινουμε στο βουνο με κατευθυνση ΝΑ, προς Στεμνιτσα. Ομως μερικοι πετρινοι μαντροτοιχοι δε μας επετρεψαν να συνεχισουμε και αποφασισαμε να πιασουμε την διαδρομη απο αλλο σημειο.

Τοτε αποφασισε το PDA μου να παραδωσει πνευμα και ανελαβε να βοηθησει ο alpininstis μπαινοντας πλοηγος με το laptop του. Επειδη ειχαμε χασει αρκετη ωρα, ακυρωσαμε την προσχεδιασμενη διαδρομη και πηγαμε επιλεκτικα σε ορισμενα σημεια. Τι ειδους εξερευνητικη θα ηταν διαφορετικα.
Το μερος βεβαια μας ανταμειψε με την ομορφια του... Παντως υπαρχουν αρκετοι παρατημενοι δρομοι, κυριως υλοτομικοι που χρηζουν περαιτερω ψαξιματος. Αυτο θα γινει του χρονου.

Σταματησαμε σε μια αλανα και βγαλαμε τις απαραιτητες φωτο και αποφασισαμε να παιξουμε με μια ανηφορα-τσουληθρα που οδηγουσε σε χωματοδρομο και μας κεντρισε το ενδιαφερον. Τοσο απο θεμα κλισης, οσο και απο θεμα εδαφους. Στην αρχη χορτο, αλλα οσο πιο πολυ το "παταγαμε" τοσο πιο γλιτσα γινοταν. Η βροχη δεν ειχε σταματησει βεβαια.
Ο Κυριακος με το V6 Vitara του ανεβηκε ευκολα στην αρχη. Ισως υπερβολικα ευκολα και μειναμε με την απορια τι ειδους μπλοκε ειχε. Στη συνεχεια βεβαια ο βαθμος δυσκολιας ανεβηκε κατακορηφα αφου απο τα σπινιαρισματα το εδαφος εγινε γυαλι και οποιαδηποτε αποπειρα, ανεξαρτητου φορας ή οχι, απεβαινε ακαρπη. Παντως ο Νek και ο alpininstis μας εβγαλαν ασπροπροσωπους εκεινη τη μερα. Εγω με το πισω μπλοκε δεν τα καταφερα...

Αποχαιρετισαμε τα παιδια με τα Feroza και το Vitara και πηγαμε να ξεκουραστουμε και να μαζεψουμε δυναμεις για αυριο. Πριν κοιμηθουμε βεβαια φροντισαμε να ζεσταθουμε με τσιπουρο και κουβεντουλα μεχρι τις 3.30.

Κυριακη

Η μερα με τις μεγαλυτερες συγκινησεις. Οχι απο θεμα διαδρομης, αλλα απο θεμα θεαματος.
Ξεκινησαμε λιγη ωρα αφου ηρθε ο JRMOBILE με κατευθυνση την "τσουληθρα". Θελαμε τη ρεβανς! Μολις φτασαμε ο drsonic απεδειξε οτι και το sport εχει ψυχη, αλλα πολυ περισσοτερο ο ιδιος, αφου απ'το πρωι κιολλας εβγαλε τα σκαλοπατια με αγριες διαθεσεις. Δεν κωλωσε ακομα και να δοκιμασει λιγο πιο διπλα απ'την "τσουληθρα"!
Ο alpininstis για μια ακομη φορα λυσαξε στην "τσουληθρα" ανεβαινοντας δοκιμαζοντας διαφορους τροπους, 1η αργα, 2α αργα, 1η μακρια, κλπ. Εγω αποφασισα να δοκιμασω παλι χωρις το πισω μπλοκε και ανεβηκε χωρις ζορι. Τελικα θελει τροπο, οχι κοπο.

Επειτα δοκιμασε ο pininaros, οπου και μας προσεφερε την πρωτη συγκινηση/θεαμα! Μολις φτανει στον χωματοδρομο κατεβαινει απ'το αμαξι για να πανηγυρισει, ομως ο πισω τροχος ηταν ακομα στο κενο. Σε δευτερολεπτα το αμαξι εφυγε προς τα πισω, στριβει απ το βαρος της μηχανης και ανεξελεγκτο οπως κατεβαινε με τη μουρη, σκαει επανω σε ενα βραχο που βρισκοταν στην βαση της κατηφορας. Τον περναει και προσγειωνεται με τα 4 στο εδαφος! Ολοι μειναμε καγκελο... σε τετοιο σημειο που κανεις δεν σκεφτηκε να το "τραβηξει" σε βιντεο. Απολογισμος.... ουτε γρατζουνια! Βεβαια ο pininaros ξαναμιλησε μετα απο 30 λεπτα!

Το επομενο θυμα της "τσουληθρας" ηταν ο JRMOBILE. Σε μια αποπειρα του να την ανεβει, γλιστραει απο τα μισα περιπου και καταληγει με το πισω μερος επανω στον ιδιο βραχο. Επιστρατευτηκε ο εργατης του Παρη και καταφεραμε να τον τραβηξουμε και να μετατοπιστει σε ασφαλες σημειο. Απολογισμος, μια στραβη μπουκα εξατμισης.

Εννοειται οτι η συζητηση στην ταβερνα της Βυτινας ειχε ως θεμα την αναλυση των παραπανω περιστατικων μεχρι που πηραμε το δρομο της επιστροφης.

Συμπερασμα, τα Pinin αντεχουν πολλα περισσοτερα απ'οτι δειχνουν!

Respect!
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ PAJERO CLUB POST ΑΠΟ TROLL
PHOTO
http://s521.photobucket.com/albums/w331/PAJEROTR4/pajeroclub%202008/?action=view&current=HPIM0276.jpg
http://s51.photobucket.com/albums/f387/heroicentaur/mainalo%202008%20pajero/
http://s427.photobucket.com/albums/pp357/MitsosVR6/Mainalo%20Noe2008/
http://s231.photobucket.com/albums/ee208/Troll-99/MAINALO%202008/?albumview=slideshow